Hoe focus op gevoel zorgt voor impactvolle technologische innovaties

Start: 17 nov. 2021 Einde: 18 nov. 2021

95% van nieuwe producten falen op de markt

Recente studies van grote bedrijven zoals Harvard Business School, lieten zien dat elk jaar meer dan 30.000 nieuwe producten op de markt komen, en 95% hiervan falen. Een andere studie van PDMA liet zien dat er hier verschillen in zitten per markt, zoals 35% in de gezondheidszorg en 49% voor consumentengoederen. Dit zijn lagere nummers maar nogsteeds veel projecten die falen. De vraag is nu; Hoe zorg je ervoor dat jouw product wel successvol is?

Er zijn meerdere redenen waarom een project niet successvol is, vaak mislukt het omdat het geen echte waarde creëert of niet goed aansluit bij want de eindgebruiker nodig heeft, en daarom geen klanten kan vinden. Het is dus vitaal dat je goed luistert en onderzoekt wat jouw eindgebruiker of klant nodig heeft.

Wat is Design Thinking?

Design thinking is een proces voor het oplossen van problemen door prioriteit te geven aan de behoeften van de consument boven alles. Het is een non-lineair, iteratief proces dat teams gebruiken om gebruikers te begrijpen, aannames ter discussie te stellen, problemen te herdefiniëren en innovatieve oplossingen te creëren om te prototypen en te testen. Dit doe je met vijf fasen - Empathize, Define, Ideate, Prototype en Test.

Design-Thinking-Visual-Website-5.png

Tijdens deze innovatietafel krijg je meer inzage hoe (en of) dit process gebruikt wordt in projecten bij technische klanten, en zullen we het vervolgens toepassen op een technische case.

Programma

We organiseren twee vergelijkbare sessies. In Eindhoven (17 november) en Maastricht (18 november). Telkens in de avonduren vanaf 17.00 tot ongeveer 21.00 uur. Het programma ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

  • 17.00-17.30 uur – inloop en kennismaken
  • 17.30-18.00 uur – gezamenlijk eten
  • 18.00-18.30 uur – introductie over de Design Thinking door een moderator van PDM
  • 18.30-20.00 uur – toepassen en discussie over Design Thinking op technische case
  • 20.00-20.30 uur – samenvatting en afronding door moderator van PDM
  • Vanaf 20.30 uur – netwerkborrel

Share your vision!

Interesse in dit event? Schrijf je in via het form hieronder!


  • Deel deze pagina: